Інформаційні технології силабус.docxІнформаційні технології силабус.docx

У сучасному світі основним інструментом філолога-перекладача є комп’ютер із сучасним системним та прикладним програмним забезпеченням. Тому вивчення майбутніми філологами у вищому навчальному закладі дисципліни «Інформаційні технології у філології» спрямовано на формування у них навичок та вмінь використання інформаційних технологій у майбутній професійній діяльності.

Мета курсу: ознайомити студентів із можливостями сучасних інформаційних технологій, що використовуються у професійній діяльності філологів та перекладачів, навчити працювати із відповідним програмним забезпеченням.

Завдання курсу. У ході вивчення курсу студенти ознайомляться з інформаційними процесами, видами інформації, перекладом, як способом передачі інформації; отримають теоретичні знання і практичні навички з ефективного використання комп'ютерних інформаційних технологій, розглянуть можливості основних ресурсів мережі Інтернет, можливі ризики при роботі з нею, з електронною поштою, пошуковими системами, освітніми навчальними ресурсами, які можна знайти у всесвітній мережі, інформацією формування у слухачів теоретичних знань і практичних навичок з ефективного використання комп’ютерних інформаційних технологій, зокрема, в освіті та наукових дослідженнях. Він також покликаний допомогти оптимізувати власну роботу за допомогою відповідного програмного забезпечення – електронних словників, систем перекладацької пам’яті, програм машинного перекладу, та презентувати власні досягнення за допомогою створення своїх сайтів.