опис і структура дисципліни.docопис і структура дисципліни.doc

Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни «Документознавство й архівознавство та книгознавство й бібліотекознавство» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки: магістр, спеціальності: 061 «Журналістика».

Поняття «документ» є одним з найбільш поширеним в професійній діяльності фахівців, які безпосередньо працюють над пошуком, аналізом та узагальненням інформації. Саме документально-інформаційні установи (архіви, бібліотеки, музеї) України спрямовують свої процеси на створення доступу до інформації, яка міститься у їх фондах. Поширення документальної інформації сприяє розвитку історії, науки, освіти та культури України, активізації громадсько-політичних процесів та національної свідомості.

Курс «Документознавство й архівознавство та книгознавство й бібліотекознавство» належить до професійно-орієнтованих дисциплін, яка спрямована на формування широкого світогляду студентів щодо виявлення, аналізу та задоволення інформаційних потреб за допомогою фондів документально-інформаційних установ.