Предмет вивчення дисципліни: фінансова звітність, діяльність суб’єктів господарювання.

Мета вивчення навчальної дисципліни – формування у здобувачів вищої освіти системи теоретичних знань щодо проведення незалежної аудиторської перевірки фінансової звітності підприємств, організацій та надання інших видів аудиторських послуг.

Завдання:

– засвоєння теоретичних засад функціонування аудиту як системи незалежного фінансового контролю;

– опанування законодавчих актів, нормативно-інструктивних документів, міжнародних стандартів аудиту, Кодексу професійної етики аудиторів;

– набуття практичних навичок з організації та планування аудиту, виконання комплексу окремих аудиторських процедур, надання аудиторських послуг, оформлення робочих та підсумкових документів аудитора.

Спеціальні (фахові) компетентності:

- Здатність використовувати математичний інструментарій для дослідження економічних процесів, розв’язання прикладних економічних та оптимізаційних завдань у сфері обліку, аудиту а оподаткування.

- Здатність застосування знань господарського права та податкового законодавства в практичній діяльності суб’єктів господарювання.

- Здатність до відображення відомостей про господарські операції суб’єктів господарювання в фінансовому та управлінському обліку, їх систематизації, узагальнення у звітності та інтерпретації для задоволення інформаційних потреб осіб, що приймають рішення.

- Здатність застосовувати основні методики проведення аудиту й надання аудиторських послуг.

– Здатність проводити аналіз господарської діяльності підприємства та фінансовий аналіз з метою прийняття управлінських рішень.

Розподіл балів, які отримують студенти

Поточний і модульний контроль (60 балів)

Екзамен

Сума

Змістовий модуль 1

(30 балів)

Змістовий модуль 2

(30 балів)

40

100

Поточний контроль

ІНДЗ

МКР

Поточний контроль

Сам. роб.

МКР

12 балів

3 бали

15 балів

12 балів

3 бали

15 балів