Розвиток стартап культури в українських університетах та підприємницьких навичок у студентів і викладачів є критично важливою складовою створенням ефективної екосистеми розвитку інноваційного підприємництва в Україні. У будь-якій розвинутій стартап екосистемі в світі університети відіграють одну з найголовніших ролей. Україна не має бути виключенням. Інновації та підприємництво повинні стати головним драйвером зростання та виходу університетів на якісно новий рівень.

Вивчення дисципліни “Інноваційне підприємництво та управління стартап проектами” є актуальним для студентів економічних спеціальностей, для яких важливими навичками є робота над власними проектами. Проходження цього курсу значно розширює можливості студентів для професійного розвитку, а також дає опцію створення власного підприємства ще під час навчання в університеті.

Мета навчальної дисципліни:

Формування системи знань і практичних навичок у створенні і управлінні стартапами на початковій стадії, підготовка студентів до участі в інкубаційних, акселераційних і грантових програмах підтримки стартапів.

Компетентності:

1. Здатність розуміти основні принципи роботи стартап екосистеми.

2. Здатність ефективно працювати в команді.

3. Здатність розробити власний проєкт та розумти основи управління ним.

4. Здатність підготувати власний проект для пошуку фінансування.

Програмні результати:

1. Розуміння складових частин стартап екосистеми та зв’язків між ними. Вміння знаходити можливості для розвитку стартапу залежно від його стадії.

2. Вміння формувати команду стартапу та застосувати відповідні інструменти управління командою на різних етапах розвитку команди.

3. Володіння інструментами для формування та валідації бізнес моделі. 

4. Знання базових принципів маркетингу. Розуміння поняття маркетингової стратегії. Володіння базовими навичками діджитал маркетингу - SMM, налаштуванням реклами, роботи з лідерами думки. 

5. Розуміння основ проєкт-менеджменту та його інструментарію.

6. Знання принципів венчурного ринку, типів інвесторів, етапів і раундів інвестицій. Вміння обирати джерело фінансування. 

7. Знання базових юридичних аспектів управління стартапами.