Навчальна дисципліна «Мотивування персоналу» є складовою методичного забезпечення навчального процесу для підготовки бакалаврів галузей знань 07 Управління та адміністрування (за спеціальністю 073 Менеджмент). Вона входить до циклу дисциплін професійної підготовки. Тип дисципліни: нормативна.

Ефективне функціонування підприємства неможливе без створення раціональної системи мотивування персоналу, методів та видів її здійснення на підприємстві. Ця необхідність обумовила актуальність розробки і впровадження навчальної дисципліни "Мотивування персоналу" для студентів напряму підготовки "073 Менеджмент".

Мотивація – це сукупність внутрішніх і зовнішніх рушійних сил, які спонукають людину до діяльності, задають границі і форми діяльності й надають цій діяльності спрямованість, орієнтовану на досягнення цілей, а також – це процес свідомого вибору людиною того або іншого типу поведінки, обумовленого комплексним впливом зовнішніх стимулів і внутрішніх мотивів.

Базується на вивченні дисциплін: «Нормування праці», «Ринок праці», «Управління персоналом», «Управління трудовим потенціалом».