Модуль "Мовознавство" передбачає пропедевтичну понятійну-термінологічну підготовку студентів. Досягається шляхом ознайомлення студентів із початковими знаннями з теорії лінгвістики, підготовки їх до свідомого сприйняття у майбутньому інших лінгвістичних курсів, формування у філологів-початківців загального лінгвістичного (а почасти й філологічного) кругозору. Для системного оволодіння термінами на заняттях встановлюються природні логічні зв’язки між термінами та поняттями лінгвістики, демонструється їх ієрархія, співвіднесеність у лінгвістичній системі та адекватність відображення наукою про мову реальних мовних зв’язків (внутрішньолінгвальних та позалінгвальних). Навички, здобуті у курсі лекцій та під час самостійної роботи, поглиблюються та закріплюються на практичних та лабораторних заняттях. Курс, пов’язаний з усіма лінгвістичними дисциплінами, оскільки дає певне теоретичне та методологічне підґрунтя для їх вивчення.

Модуль "Латина" https://moodle.kpnu.edu.ua/enrol/index.php?id=1815
Мета вивчення навчальної дисципліни: формування фонетичних, граматичних та лексичних знань, навичок та вмінь з латинської мови, розширення знань про граматичні закони, граматичну логіку будови мови. Основними завданнями вивчення дисципліни “Латинська мова” є формування рецептивних граматичних навичок – упізнавання та семантизації граматичних форм та конструкцій, інтерпретація семантики граматичних конструкцій; формування умінь читання та розуміння латиномовних текстів крізь призму граматики

Модуль "Вступ до літературознавста" https://moodle.kpnu.edu.ua/enrol/index.php?id=1064
Вступ до літературознавства – дисципліна, яка теоретично і практично готує студентів до професійної діяльності вчителя чи викладача. Дисципліна ознайомлює студентів із основними літературознавчими термінами і поняттями, формує початкові навички наукового аналізу та оцінки літературно-художніх творів.