Метою навчальної дисципліни “Експертиза якості надання послуг в готельному і ресторанному господарстві” є формування ґрунтовних знань щодо здійснення кваліфікованої експертизи якості надання послуг в закладах гостинності. В результаті вивчення дисципліни студенти отримують знання щодо: сучасного стану і перспектив розвитку готельно-ресторанного господарства; специфіки процесів надання готельних послуг у підрозділах готельного господарства; наукових принципів класифікації готельних послуг; показників якості готельних послуг та суті методів їх визначення; принципів комплексної оцінки та експертизи якості надання послуг в готельному і ресторанному господарстві.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Експертиза якості надання послуг готельно-ресторанного господарства» є отримання студентами знань щодо основних принципів, законів, процесів, документів, що використовуються при експертизі якості надання послуг в готельному і ресторанному господарстві.