Предметом вивчення навчальної дисципліни є вивчення екологічних взаємодій між організмами, опосередковані хімічними речовинами, що служать посередниками, передають якусь інформацію, або є регуляторами екологічних процесів.

 Метою курсу є опанування студентами сучасного уявлення про: зміст та завдання екологічної біохімії, її історичний розвиток; ролі біологічно активних речовин в біогеоценозі і взаємозв'язків в природі.

Основним завданням дисципліни є поглиблення професійної підготовки майбутніх фахівців з біології, інтеграція знань, отриманих з різних біологічних дисциплін; формування уявлення про біохімічні основи взаємодій в біосфері тощо.

Перелік компетентностей:

·       Здатність застосовувати знання та вміння з математики, фізики, хімії та інших суміжних наук для вирішення конкретних біологічних завдань.

·       Здатність демонструвати базові теоретичні знання в галузі біологічних наук та на межі предметних галузей.

·       Здатність аналізувати результати взаємодії біологічних систем різних рівнів організації, їхньої ролі у біосфері та можливості використання у різних галузях господарства, біотехнологіях, медицині та охороні навколишнього середовища.

·       Здатність демонструвати знання механізмів підтримання гомеостазу біологічних систем.