Предметом навчальної дисципліни «Моделювання електронних схем» є навчання базовим знанням схемотехніки, сучасним технологіям моделювання електронних схем, практичним навичкам для розробки апаратних засобів. Особливістю курсу є те, що класичні знання по цифровій та аналоговій схемотехніці даються з урахуванням сучасних тенденцій у розвитку систем компютерного моделювання та розробки складних електронних схем.

 Метою викладання дисципліни є навчити  студентів фізичному розумінню функціювання основних дискретних елементів сучасної електроніки та сформувати глибоке розуміння студентами їх технічних застосувань в базових схемотехнічних модулях, розширити політехнічний кругозір майбутнього спеціаліста.  

 Міждисциплінарні зв’язки. Навчальна дисципліна «Моделювання електронних схем» базується на вивченні таких дисциплін, як: «Сучасні питання електроніки», «Основи компютерної схемотехніки», «Основи наукових досліджень», «Історія науки та техніки», «Аналогова та цифрова схемотехніка», «Електрика та магнетизм», «Основи електротехніки та електроніки».