- Викладач: Лаврук Оксана Степанівна
- Викладач: Семендяк Вадим
Предмет вивчення дисципліни: забезпечення
високого рівня теоретичних знань та практичних навичок пакування та зберігання
товарів.
Мета вивчення навчальної дисципліни – надання студентам теоретичних та практичних
знань у галузі тарного господарства та упакування товарів, необхідних для
успішної діяльності товарознавця в сучасних умовах господарювання.
Завдання:
- оволодіння основними поняттями електронної комерції;
- ознайомлення з новітніми інформаційними технологіями;
- набуття практичних навичок по використанню електронної комерції у професійній діяльності.Розподіл балів, які отримують студенти
Поточний і модульний контроль (100 балів) |
Залік |
|||||
Змістовий модуль 1 (50 балів) |
Змістовий модуль 2 (50 балів) |
100 |
||||
Поточний контроль |
ІНДЗ |
МКР |
Поточний контроль |
Сам. роб. |
МКР |
|
20 балів |
5 балів |
25 балів |
20 балів |
5 балів |
25 балів |
- Викладач: Буторіна Вероніка
Предмет вивчення дисципліни: науково-теоретичні
засади товарознавства та споживчі властивості товарів виробничо-технічного
призначення , що зумовлюють їх споживчу цінність і здатність задовольняти
потреби споживачів.
Мета вивчення навчальної дисципліни – формування системи спеціальних теоретичних знань та
практичних навичок для вирішення основних завдань торговельної діяльності, що
пов’язані з організацією роботи і комерційною діяльністю щодо закупівлі і
реалізації свіжих плодів та овочів і продуктів їх переробки, зерноборошняних,
кондитерських, смакових, м’ясних, молочних, яєчних і рибних товарів, харчових
жирів відповідного асортименту, рівня якості і купівельної спроможності.
Завдання:
- вміти орієнтуватись в груповому і внутрішньогруповому асортименті товарів рослинного походження та тваринного походження та супутніх товарах,
- визначати якість за органолептичними і фізико-хімічними показниками;
- вміти користуватися нормативною документацією;
- вміти розпізнавати дефекти продукції;
- здатність оцінити стан та перспективи ринку зерноборошняних, плодоовочевих, кондитерських, смакових, м’ясних, яєчних, рибних, молочних товарів та харчових жирів;
- здатність визначити та надати характеристику груповому і внутрішньогруповому асортименту товарів рослинного походження та тваринного походження ісупутніх товарах;
- здатність визначити якість харчових продуктів за органолептичними і фізико-хімічними показниками відповідно вимог нормативно-технічної документації.ЗМ 1. Товарознавство харчових продуктів рослинного походження:
Теоретичні основи товарознавства продовольчих товарів.
Зерно і продукти його переробки.
Плодоовочеві товари та продукти їхньої переробки.
Крохмаль, цукор, мед та кондитерські товари.
Смакові товари.
ЗМ 2. Товарознавство харчових продуктів тваринного походження:
Жирові продукти.
Молоко і молочні товари.
М’ясо та м’ясні товари.
Риба і рибні товари.
Спеціальні (фахові) компетентності: - Здатність визначати та оцінювати характеристики товарів і послуг в підприємницьких, торговельних і біржових структурах. - Здатність застосовувати знання і практичні навички щодо аналізу, планування, організації роботи та управління оптових та роздрібних торговельних структур, їх товарооборотом, товарними запасами, товарним забезпеченням, матеріально-технічними і трудовими ресурсами, витратами та доходами. - Здатність аргументувати вибір методів розв’язання спеціалізованих задач, критично оцінювати отримані результати та захищати прийняті рішення. - Здатність обирати й використовувати відповідні методи, інструментарій для обґрунтування рішень щодо створення, функціонування підприємницьких, торговельних та біржових структур. - Здатність виявляти, визначати й оцінювати ознаки, властивості і показники якості продукції та послуг, що впливають на рівень забезпечення вимог споживачів у сфері гостинності. |
Розподіл балів, які отримують студенти
Поточний і модульний контроль (100 балів) |
Залік |
|||||
Змістовий модуль 1 (50 балів) |
Змістовий модуль 2 (50 балів) |
100 |
||||
Поточний контроль |
ІНДЗ |
МКР |
Поточний контроль |
Сам. роб. |
МКР |
|
20 балів |
5 балів |
25 балів |
20 балів |
5 балів |
25 балів |
- Викладач: Буторіна Вероніка
- Викладач: Кушнір Оксана
- Викладач: Мазур Наталія Анатоліївна
- Викладач: Ящишина Ірина
- Викладач: Кушнір Оксана
- Викладач: Ніколашин Андрій Олександрович