Предмет вивчення дисципліни: фінансова звітність, діяльність суб’єктів господарювання.

Мета вивчення навчальної дисципліни – формування у здобувачів вищої освіти системи теоретичних знань щодо проведення незалежної аудиторської перевірки фінансової звітності підприємств, організацій та надання інших видів аудиторських послуг.

Завдання:

– засвоєння теоретичних засад функціонування аудиту як системи незалежного фінансового контролю;

– опанування законодавчих актів, нормативно-інструктивних документів, міжнародних стандартів аудиту, Кодексу професійної етики аудиторів;

– набуття практичних навичок з організації та планування аудиту, виконання комплексу окремих аудиторських процедур, надання аудиторських послуг, оформлення робочих та підсумкових документів аудитора.

Спеціальні (фахові) компетентності:

- Здатність використовувати математичний інструментарій для дослідження економічних процесів, розв’язання прикладних економічних та оптимізаційних завдань у сфері обліку, аудиту а оподаткування.

- Здатність застосування знань господарського права та податкового законодавства в практичній діяльності суб’єктів господарювання.

- Здатність до відображення відомостей про господарські операції суб’єктів господарювання в фінансовому та управлінському обліку, їх систематизації, узагальнення у звітності та інтерпретації для задоволення інформаційних потреб осіб, що приймають рішення.

- Здатність застосовувати основні методики проведення аудиту й надання аудиторських послуг.

– Здатність проводити аналіз господарської діяльності підприємства та фінансовий аналіз з метою прийняття управлінських рішень.

Розподіл балів, які отримують студенти

Поточний і модульний контроль (60 балів)

Екзамен

Сума

Змістовий модуль 1

(30 балів)

Змістовий модуль 2

(30 балів)

40

100

Поточний контроль

ІНДЗ

МКР

Поточний контроль

Сам. роб.

МКР

12 балів

3 бали

15 балів

12 балів

3 бали

15 балів


Мета вивчення навчальної дисципліни – сформувати у здобувачів вищої освіти знання щодо складу, структури, змісту та порядку складання і подання фінансової, статистичної та внутрішньогосподарської звітності. Особлива увага приділяється фінансовій звітності, яка є основою створення системи розкриття інформації про результати діяльності підприємств України для зовнішніх користувачів: власників, кредиторів, контрагентів.

Освітня компонента професійної підготовки, місце в освітній програмі – ПП 12.04.

Мета вивчення навчальної дисципліни – сформувати у здобувачів вищої освіти знання щодо особливостей та специфічних рис систем обліку, оподаткування та звітності на підприємствах різних галузей (секторів) економіки України. Вирішення наведених завдань дозволить студентові: самостійно здійснювати бухгалтерський облік господарських операцій; формувати показники для заповнення форм бухгалтерської звітності; контролювати процес формування її показників, приймати рішення у складних економічних умовах.

Мета вивчення навчальної дисципліни – формування у майбутніх фахівців систематизованого комплексу знань  з організації та методики обліку на підприємствах малого бізнесу, його удосконалення з урахуванням передового зарубіжного досвіду.


Предмет вивчення дисципліни: вивчення основних законодавчих та нормативних актів, які регламентують питання оподаткування обліку, ознайомлення з основами організації податкового обліку на підприємствах різного рівня; вивчення принципів і методів оподаткування, його місця і ролі в діяльність підприємства; набуття вмінь застосовувати відповідні методи і прийоми в податковому обліку; використовувати  облікову  інформацію  з  метою  розрахунку  сум податків,  зборів  (обов’язкових  платежів)  і  складати  податкові  декларації та розрахунки.

Предмет вивчення дисципліни: є організація та методика ведення фінансового та управлінського обліку і формування фінансової  звітності,  їх  вдосконалення з урахуванням МСФЗ та досвіту економічно-розвинених зарубіжних країн. Особлива  увага  приділяється  фінансовій  звітності,  що  є  основою  створення  системи розкриття інформації про результати діяльності підприємств для зовнішніх користувачів.