Основною метою викладання дисципліни «Правознавство» є формування у студентів системи правових знань з конституційного та інших галузей права, набуття навичок роботи з нормативними документами, у формування в майбутніх педагогів стійкої конституційної правосвідомості, вміння на практиці застосовувати набуті знання.

Предметом дисципліни «Правознавство» виступає осмислення сутності вітчизняних та міжнародних правових норм направлених на регулювання правовідносин в Україні. Предметом «Правознавства» є правова інформація, а також конкретні види та форми правових норм щодо реальних правовідносин в Україні тощо.

Міждисциплінарні зв’язки: На Курс «Правознавство» впливають такі галузеві науки: конституційне, адміністративне, цивільне, трудове, кримінальне право. Окремі положення «Правознавства» базуються на теоретичних засадах міжгалузевих інституцій законодавства та юридичної науки: господарського, підприємницького та комерційного права, права інтелектуальної власності тощо. «Правознавство» є комплексною галуззю права, що розвивається на межі конституційного, адміністративного, цивільного, трудового та кримінального права й ряду інших (комплексних) галузей права.