Метою вивчення навчальної дисципліни є формування у студентів цілісної системи знань про Нову історію Азії та Африки, закономірності розвитку політичної системи, суспільства, матеріальної та духовної культури регіону. Дана дисципліна пов’язана з такими навчальними дисциплінами як: «Історія середніх віків», «Нова історія Європи та Америки», «Історія зарубіжної культури».

На основі вивчення дисципліни студент має набути таких компетентностей:

а) інтегральних: здатність аналізувати особливості історичного розвитку країн Азії та Африки у контексті всесвітньої історії; здатність розв’язувати задачі та проблеми при встановленні причинно-наслідкових зв’язків в історичному процесі; здатність до використання загально-наукових і спеціальних історичних методів дослідження;

б) загальних: здатність до цілеспрямованого накопичення знання, самостійного пошуку та опрацювання інформації; здатність застосовувати набуті знання та навички у практичних ситуаціях; здатність до творчого мисленняяке полягає у схильності до самостійності міркувань та умовиводів; здатність виступати публічно, аргументуючи власну позицію;

в) спеціальних (фахових і наукових): здатність до виявлення тенденцій історичного розвитку країн окремих культурно-історичні регіонів: Японії, Китаю, Індокитаю, Індії, Північної Африки та Близького Сходу, Тропічної і Південної Африки; здатність працювати з додатковою літературою та джерелами інформації, у тому числі з тими, які знаходяться в мережі Інтернет; здатність до написання доповіді, реферату, анотації наукової статті; здатність до організації самостійної й індивідуальної роботи.

Обсяг вивчення навчальної дисципліни:

Кількість кредитів ECTS – 6 (180 год.). Лекції – 42 год. Семінарські заняття – 30 год. Самостійна та індивідуальна робота – 108 год.

Форма семестрового контролю – іспит.

Викладацький склад: 

доктор історичних наук, професор Степанков В. С.;

кандидат історичних наук, доцент Опря І. А.