Мета курсу: формування системи теоретичних  знань, практичних умінь та навичок щодо сутності, особливостей, проблем та тенденцій розвитку соціального аудиту та інспектування як практичної діяльності у світі та в Україні, особливостей застосування соціального аудиту та інспектування в системі соціального забезпечення. Вивчення даного курсу передбачає засвоєння різних видів та моделей, періодичності та етапів проведення соціального аудиту та інспектування, опанування основними методами та технологією проведення. Теоретичні знання та практичні уміння, засвоєні в процесі вивчення дисципліни «Соціальний аудит та інспектування» сприяють формуванню у студентів професійно важливих якостей фахівця з соціальної допомоги.

     Основні завдання вивчення дисципліни:

     теоретичні: знати теоретичну сутність, зміст, рівні, періодичність, види і етапи проведення соціального аудиту та інспектування в системі соціального забезпечення населення;

     практичні: сформувати вміння та навики використання технології та методів проведення соціального аудиту та інспектування в системі соціального забезпечення, використання нормативно-правової бази під час проведення інспекційних перевірок.